15 Dec 2015

JAGUNG KUKUS

Sape suka jagung angkat tangan!

Kenapa jagung kukus bukan jagung rebus? Farah tak suka sangat jagung rebus, sebab bila rebus air jagung tu keluar, jadi rasa jagung tu dah kurang manis. Rebus lagi umph! Tak caye try kukus. 

Semalam puasa same-same ngan hubby. Petang lepas balik kerja tu hubby belikan jagung mentah 2 bijik. Dia tanya, 

"nak kukus satu ke dua?"

kite jawab,

"kukus je lah dua-dua. Nanti abang nak makan jugak tak cukup"

jadi hubby pon dengan baik hati kukus lah dua-dua bijik. Kan senang citer tak payah simpan dah yang mentah.

Bila sampai masa bukak pose farah amek la separuh crazy monkey 072, pastu lagi separuhcrazy monkey 072, pastu lagi separuhcrazy monkey 072 sampai separuh yang last skali baru tanya hubby,

"abang tak nak ke?"

"kenyang dah. tak nak. makan la."

kite pon ape lg makan perabih lacrazy monkey 086. hahaha. Sebenarnye hubby memang bukan suka sangat jagung. Kite saje je bagi alasan suh masak dua-dua sebab tak nak ngaku makan banyak kekecrazy monkey 190

oh jagung yang menawan


kbaicrazy monkey 192

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign