10 Aug 2016

Jamuan Lagi Dan Lagi || Klinik Pergigian Air Hangat




Assalamualaikum

Korang dah makan ke belum? Saja nak tunjuk gambar makanan kasi lapar haha. Minggu lepas klinik tempat farah kerja buat makan-makan sikit. Penutup syawal kononnya hihi. Klinik farah kerja ni kecil je. Staf tak ramai sangat. Jadi makanan pun cukup-cukup untuk kami. Kali ini pun kami buat potluck. Best sebenarnya buat potluck. Lagi meriah, lagi berjenis-jenis dan variasi makanan yang ada.

Ha banyak tak? Makan sampai petang pun tak habis lagi.
Bila ada makan-makan baru lah farah rajin sikit nak masak. Maklum lah duduk di rumah berdua je dengan hubby. Kalau buat kek sebijik ke, pemanis mulut yang banyak nanti tak habis. Membazir je. Jadi jamuan ni farah buat puding kastad jagung dan kek sunquick bakar. Dah lama sangat teringin nak buat puding jagung. Farah ada kongsi resepi kat sini kalau korang nak cuba buat. Resepi kek sunquick bakar boleh tengok sini. Farah suka resepi yang ni. Rasanya tak cuba dah resepi puding jagung yang lain hehe.

Bihun goreng dan mee goreng

Mula-mula ingatkan makanan tak cukup. Sekali bila dah hidang semua rupanya banyak! Sampai kena berkali-kali tambah baru habis. Lepas dah habis makan diaorang siap tapau makanan bawa balik. Farah pi lambat jadi tak sempat tapau. Takpe lah. Kata nak diet? Haha.

Puding kastad jagung dengan ayam masak merah 

Ni lauk kami beli. Sebab tiba-tiba orang yang bawa lauk tak sihat. Kami beli lauk sebab takut tak cukup

Begedil ayam k.nad buat. Cakap je tak biasa masak. Tapi bila masak sedap woo. Farah plan nak tapau balik sebab hubby suka begedil. Tapi tak sempat haha. 
Depa siap bawak dapur ngan kuali lagi sebab nak menggoreng hehe.

Ni pun goreng kat sana. Goreng awal sangat nanti tak sedap. Kena goreng masa hari kejadian lah hihi

Gula tumpah pun nak masuk gambar skali kekeke.
Farah buat kek sunquick dengan cream cheese topping sebab tak suka makan kek kosong hehe.

Ye saya tau nama skema dia tembikai. tapi farah panggil timun cina hihi  

Keropok keping. Memang ngam bila makan dengan bihun goreng dan mee goreng
Air koktel
Biskut raya bakar malam sebelum tuan dia kata haha.
Kemain presentation pemanis mulut dia. Nasib baik tak tambah ulam skali jadi hiasan hehe.
Ha banyak betul makanan. Tengok gambar balik rasa lapar pulak dah. Hihi. Bila lah jamuan lepas ni ye? Raya korban??

Babai~




2 comments:

  1. Ish3..buat org terliuar plak..Farah kena hntr kt umh nie mknn sume nie..hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign