28 Sep 2016

Glamora | Lepas 1 Minggu Dah Cantik !!

Biasanya bila nak beli produk kecantikan korang tengok ape? Tengok warna botol? Ke tengok model segak ke dak? Hehe. 

Kalau farah la kan, farah akan tengok bahan dia. Zaman sekarang ni banyak sangat produk kat pasaran yang ambil jalan singkat. Nak cepat ade kesan, pastu guna bahan merbahaya. Nanti ape jadi kat kulit kita? Ha kalau sayang kulit pilih produk betul-betul sebelum guna ok.

Hari ni farah nak kongsi produk yang best tuk korang. Kalau korang tengah cari produk yang senang nak guna, tak leceh, berkesan dan selamat, apa kata korang cuba produk ni.

GLAMORA, High End Brand?
Glamora ni produk penjagaan kulit dan kecantikan. Ni produk high end pertama di Malaysia tau, tapi harga dia mampu milik.

Diformulasikan oleh profesor-profesor dan doktor-doktor. Hasil ramuan dan formulasi dari salah satu institusi kaji produk terbaik di Perancis. Glamora ni menggunakan teknologi micronization terbaru dari Korea.

Glamora menitikberatkan keberkesanan dan kesihatan kulit. Pada masa yang sama, bukan jenis dependant di mana kulit tidak akan kembali ke keadaan asal sekiranya berhenti penggunaan. Jadi korang tak perlu risau kulit kembali ke sebelum pakai produk ni.

Produk-produk Glamora dirumus khas untuk memperbaiki komposisi kulit dari dalam, bukan luar sahaja. 


LUMINATE, Fairness Face Serum


Serum ini berasaskan air (water-based). Kandungan dalam serum Luminate ni oil-free, paraben-free dan fragrance-free. Jadi tidak akan menyebabkan alahan, kulit kering, pengelupasan kulit atau jerawat. 

Luminate boleh digunakan untuk semua jenis kulit dan semua peringkat umur. Lelaki dan wanita semua boleh guna.


99.9% diserap oleh kulit

Serum ni sangat berkesan dan efektif. Kenapa? 99.9% serum yang disapu akan diserap oleh kulit. Bermaksud, sekali sapu dalam 10 saat "hilang". Semuanya diserap ke dalam kulit muka dan leher. 

Bila sapu di kulit, tiada sisa-sisa serum di atas kulit, jadi kulit tak nampak berminyak.

Efek optimum mengambil masa 2 minggu. Tapi kebanyakan pengguna Luminate boleh nampak perubahan dalam masa seminggu selepas penggunaan.

Korang boleh pakai serum Luminate sebelum pakai foundation makeup. Jadi makeup akan tahan lebih lama. Atau pun korang boleh pakai serum, lepas tu pakai krim malam korang sebelum tidur.

KELEBIHAN LUMINATE FAIRNESS FACE SERUM

  • Pencerah kulit 
  • Mengurangkan pigmentasi berlebihan serta memberikan kulit yang lebih cerah, glowing dan segar. 
  • Meratakan tona wajah 
  • Memberikan tona wajah yang sekata dengan memperbaiki kerosakan akibat ketidakseimbangan hormon,  sunburn dan tompok-tompok tidak sekata.
  • Menghilangkan parut 
  • Memperbaiki sel- sel wajah agar parut yang hilang tidak kembali.

CARA MENGGUNAAN

Pakai 2 kali sehari. (Pagi dan malam)


1. Cuci muka dahulu, pastikan muka dan leher bersih dan kering

2. Picitkan 1-2 puff serum ke jari dan sapu ke seluruh muka dan leher.

3. Urut muka dengan lembut menggunakan outward motion.  

4. Akhir sekali korang tepuk-tepuk manja muka korang.

Harga sebotol: RM155

Isipadu: 15ML (Tahan 1 bulan setengah ke 2 bulan) *bergantung pada jumlah pengunaan. 

TESTIMONI LUMINATE











BODY SPA, Intense Lightening Body Spray



Body Spray Whitening Pertama Di Malaysia !

Sangat mudah digunakan ! Korang cuma perlu spray Body Spa ni kat kawasan yang korang nak. Memang senang terutamanya kat kawasan yang susah nak capai. Sapuan pun lebih rata dan sekata.

Body Spa ni tidak mengandungi minyak, paraben, hydroquinone atau merkuri. Dia cepat meresap, tak berminyak dan tak melekit macam losyen tau.

Sesuai bagi semua jenis kulit. Lelaki ataupun wanita semua peringkat umur pun boleh guna.

Dalam Body Spa ni ada sedikit pewangi untuk memberikan bau badan yang segar. Lagi satu, produk ni mesra wuduk. Jadi korang tak perlu risau kalau pakai untuk solat.

KELEBIHAN BODY SPA INTENSE LIGHTENING BODY SPRAY


  • Menghapuskan kawasan kulit yang gelap
  • Memutihkan seluruh badan dan kawasan terdedah (termasuk leher, siku, lutut, tangan, lengan dan lain-lain)
  • Celahan hitam mudah dirawat dengan pantas (contohnya ketiak, celah paha dan lain-lain)
  • Menghilangkan parut badan akibat jerawat
  • Memudarkan selulit dan stretchmark perut selepas bersalin.
  • Mengurangkan kerosakan cahaya matahari (sunburn) pada kulit


CARA PENGGUNAAN

Pakai 2 kali sehari (pagi dan malam).

1. Goncang-goncang botol dahulu
2. Bersihkan kawasan yang hendak di spray
3. Spray sekali picit penuh ke arah kawasan tersebut
4. Sapu-sapu untuk ratakan ke kawasan-kawasan berhampiran dengan kawasan yang korang spray tu.


*Elakkan spray ke muka.

HARGA SEBOTOL: RM145
ISIPADU: 50ML (Tahan 1-2 bulan, mengikut berapa kawasan yang dipakai dan berapa banyak spray sekali pakai) 


TESTIMONI BODY SPA













Untuk Sebarang Pertanyaan 



Facebook: Glamora HQ
Instagram: glamora_hq
Hotline: 013-3108080

2 comments:

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign