8 Nov 2016

Girls Night Out || Shell Out Restoran 1 Malaysia, Langkawi

Sebenarnya dah lama farah teringin nak ber-shell out. Tapi shell out ni makanan laut. Lepas tu ada kerang. Farah dengan hubby tak makan kerang, jadi sebab tu kami tak pernah cuba shell out. Ada juga tempat yang menu dia tak ada kerang, tapi susah nak cari.
Baru-baru ni kawan farah dapat tawaran bertukar tempat kerja ke tempat yang di mohon. Alang-alang tu kami plan lah nak keluar makan malam sama-sama. Farah tak pernah lagi keluar rumah tanpa hubby malam-malam. Sebelum ni ada keluar, tapi hubby ade berdekatan hehe.

Nak keluar pun banyak benda farah fikir. Nak bawa kereta tak kenal jalan lah, malam-malam silau sampai tak nampak kereta lah. Nasib baik kawan farah kata nak ambil farah kat rumah, jadi farah tak perlu memandu sendiri hehe.
Asalnya kami plan nak makan steambot grill. Penat google cari kedai mana ada steambot grill kat Langkawi. Akhirnya jumpa juga kedainya. Sehari sebelum, farah telefon kedai tu untuk tanya jalan untuk ke kedai tu. Masa telefon dia kata kedai buka malam yang kami nak pergi. Tapi bila kami sampai malam tu, kedai tutup rupanya. Kecewa gilaaaaa. Dah berangan-angan nak makan steambot tapi tak dapat. 
Ni Kedai Shell Out
Kedai steambot tu di Restoran 1 Malaysia di Jeti Kuah. Kat sini ada banyak kedai-kedai lain. Disebabkan tak nak kena pi cari kedai lain, kami pun pilih je nak makan Shell Out kat situ. Farah tak pernah makan Shell Out lagi. Kira langkah kanan jugak lah hehe.

Servis kat kedai ni ok jugak. Adik yang datang serve meja tu siap tanya lagi macam mana makan yang disediakan hehe. Bukan selalu orang tanya sedap ke tak, bila orang tanya tu rasa macam spesel pulak kekeke.
Aiskrim talam
Kat situ ada jugak kedai pencuci mulut. Kami order Aiskrim Talam sebab bebudak ni kata glamour kat facebook.

KOMEN FARAH

Shell Out tu farah suka. Mula-mula nak pilih set tu tengok ada set yang ada ikan. Tak tau pulak ada ikan. Selama ni tengok orang post gambar kat facebook nampak kerang udang ketam je banyak hehe. Ikan celup tepung tu memang sedap. Kulit dia rangup, boleh ratah-ratah.

Udang goreng butter dia pun sedap. Bila makan tak muak. Farah rekomen korang cuba udang ni. Ketam pulak farah tak suka sangat. Isi dia liat semacam. Nak makan susah. Oh, ni kali pertama makan scallop. Ok je rasa dia. Macam isi ikan. Lepas ni bole bagi hubby cuba makan kot hehe.

Dalam menu tulis set yang kami pilih ada sayur. Tapi sayur yang ada berapa kerat je hehe. Memang tak cukup untuk 4 orang. Masa adik waiter tanya macam mana makanan farah ada bagitau sayur tak cukup. Kalau korang nak sayur banyak mungkin boleh cakap awal-awal masa order.
Menu untuk pencuci mulut. Boleh order dengan wasap tau. Tapi kami order manual hehe.
Aiskrim talam pulak bagi farah biasa je dan farah rasa harga dia agak mahal kalau banding dengan kuantiti. Farah memang susah nak impressed sikit hehe. Bagi farah talam dia terlalu besar, menyebabkan makan dalam talam tu nampak sikit. Tapi pisang goreng dia sedap!
Biskut ngan kek. Farah tak makan kek tu. Biskut tu kami hancurkan sikit letak dalam aiskrim.
Buah-buahan
Pisang goreng dia best! Bahagian luar tu rangup yang amat.
Strawberi. Tiba-tiba rasa nak gi Cameron pulak dah.
Aiskrim kalau letak dalam mangkuk yang besar dan takde kaki, mungkin talam tak nampak kosong sangat.

Rasanya lepas ni nak pusing-pusing cari makan Shell Out lain kat sini hehe.

All the best Ain kat OMFS !!!


Babai!




Baca sini:

4 comments:

  1. MashaAllah bestnyaaaaa. lepasni p langkawi boleh la singgah. :D btw cantik header sis. suka tgok ^^

    ReplyDelete
  2. Aiskrim talam tu sedapnyaaaaaaa!

    ReplyDelete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign