1 Aug 2016

Akhirnya belajar berdikari || Hotel Leverage, Mergong

Assalamualaikum

Cewah tajuk kemain je cakap berdikari kan? Haha. Padahal ikut orang lain jugak. Farah ni sebenarnya tak pernah naik feri sendiri, tak pernah pergi kursus sendiri, tak pernah naik teksi/ bas sendiri, tak pernah dok hotel sorang-sorang. Maklum lah, kahwin masa belajar lagi. Bila dah mula kerja memang dah ada suami. Semua pun hubby yang uruskan. Farah follow the flow je ahaks. Tapi farah rasa dah parah sangat kalau kerja lama-lama pun tak reti semua benda kan? Orang lain pun ade laki jugak. Tak de lah manja macam ai haha. Beli tiket feri pun tak reti tau. 

Jadi farah buat keputusan nak pi kursus tanpa hubby. Tapi ade kawan perempuan yang pi kursus skali hehe. Farah cakap awal-awal farah nak dok bilik asing. Kononnye independant lah kan. Haha. Takde lah. Dok sebilik ngan orang ni segan lah. Buat nye malam tu sakit perut ke hape, tak de la farah kena tahan bunyi nak melabur kan. Kekeke.

Kami kursus kat sungai petani. Jadi kena bertolak sehari sebelum dan bermalam. Hari nak bertolak tu kebetulan hari lawatan pakar bedah mulut. Jadi Dato Dr Shah ade la skali naik feri sama ngan kami hehe. Seat siap dapat sebelah lagi. Tapi sebab feri tak penuh, kami dok tak ikut seat yang ditetapkan.

Ni gambar nak selfie dengan Dato sebenarnye. Nak request tak berani. Selfie jauh pon jadi lah. Tengok orang sebelah tu muncung dah. Sebab ape tak le cakap haha. 

Dato kasi potato chips hokay. Terus makan sampai habis 
Dah sampai jeti Kuala Kedah kita selfie ngan dato lagi skali hehe

Lepas turun feri kami cari teksi. Tehah yang carikan. Farah ikut je. Mane farah reti kekeke.

Dalam perjalanan nak ke hotel. Pakcik teksi bukak tingkap punya lah luas. Habis kelepet tudung ai.

Tengah check in. Farah booking awal-awal kat agoda. Kejap je dah siap.

Durian tu bole paham la tak leh bawak. Helmet pasaipa tak leh? Haha.

Dok bilik sorang tapi amek superior king hehe. Saje je nak merasa. Ok lah dari superior queen. Farah pernah dok superior queen, punya lah sempit sampai kena solat atas katil.

Ni ok lah ade ruang solat atas lantai hehe.
Dia punya sinki betul-betul depan pintu masuk haha. 

Alang-alang ade full length mirror, kita selfie dulu. Susah betul nak pose bagi nampak selim melim.
Mee cup dia kasi mee goreng haha. Rasanya farah tak pernah lagi dok hotel dapat mee goreng. Biasa mee kari. 
Ni ha penunjuk arah kiblat. 
Complimentary semua ok lah. Ade nescafe, indo mee, gula, creamer, teh, air kosong
Tv besau pun ade. Tapi tak tengok pun.
Lepas check in kami terus pi tesco kat sebelah hotel. Jalan kaki je sebab dekat. Tehah puasa jadi kami shopping dulu, lepas tu ngurut kejap. Dah lepas ngurut kami pi pizzahut sambil tunggu azan maghrib. 
Tak bawak kasut extra pun mai kursus. Pi jalan-jalan dengan kasut kerja je. Hehe. Malas nak bawak kasut lebih nanti berat beg. 
Ice lemon tea
Farah mesti lah order spageti meatball.

Sup cendawan ceroi yang amat. tak sedap langsung. Sampai tak rasa sup. Macam air kosong je haha.

Ni air ape ntah, Lupe lak namanye.
Kami makan berdua kira ok lah na. Kalau makan ngan hubby banyak lagi kami order. Hehe. Duduk kat pizzahut sampai pukul berapa pun tak sedar. Kami dok sembang pasal zaman sekolah menengah dulu, zaman belajar kat USM. Sampai tak sedar masa kekeke.
Ni lah barang yang shopping kat tesco. Sebenarnya farah lupa bawak berus gigi dan pencuci muka. Gigih la pi tesco cari kan. Dah sampai bilik baru prasan Ubat gigi tak beli!! Haha. Maka berus lah gigi dengan tak dak ubat gigi.
Chicken floss tu beli sebab hubby suka. Konon-konon teringat kat dia beli la skali hehe. 

Baju medina yang belum basuh pun bawak skali hehe. Maklum la tak pernah dok jauh-jauh.


Esoknya kami ke sungai petani menumpang van sana. Senang lah tak perlu naik teksi. Sampai hospital sana ikut je orang lain ke tempat kursus. Tapi yang tak bestnye satu hari tak de line. Nak mesej hubby pon tak le. Dah la kat langkawi ade majlis sambutan hari raya. Sedih giler huaaa.

Tapi takpe. Masa kursus mesti makan sedap haha. Saje je amek gambar makanan nak menunjuk kat orang langkawi hehe. 

Ha tengok, takde line terus. 
Makan pagi bihun goreng singapore + karipap + lepat pisang. Farah tak suka sangat karipap jadi farah tak amek. 

Makan tengahari pulak nasi basmati + ayam gulai + ikan masak sambal + sayur. Kami bertiga orang pertama pi makan haha.
Okeh kursus dah tamat. Otak pun tepu dah.
Sampai kat langkawi dua-dua  gumbira yang amat hehe.


Alhamdulillah berjaya pi kursus tanpa hubby. Bukan senang nak buat keputusan tau. Yes, ai memang manja. Walaupun kali ni berteman, Insyaallah lain kali mampu pi sendiri.
Babai~


Baca Selanjutnya »

Senarai Peserta "Giveaway Pertama by Farah Sanusi"


1) http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
2) http://eiydacalyx90.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
3) http://sotskirt.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
4) http://www.pokcikblogger.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
5) http://www.kisahsidairy.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
6) http://mimpiaria.blogspot.my/2016/07/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
7) http://budaxxperasangoergus.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
8) http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
9) http://azlanrumadibloglist.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
10) http://sitifilzahtul.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html


11) http://belogs.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
12) http://mummysupplementshop.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
13) http://lolarash.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
14) http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
15) http://at-tarmizi.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
16) http://thezofiroh.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
17) https://dindamaisarra.blogspot.my/2016/08/give-away-pertama-by-farah-sanusi.html
18)  http://nakahime.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
19) https://frrnxh.blogspot.my/2016/08/giveaway-by-farah-sanusi.html
20) .http://www.kennymerligal.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html


21) http://starlavenderluna.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
22) http://vithebat.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
23) http://adna2029.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
24) http://lilacskyyy.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
25) http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
26) http://iammasitahsamsudin.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
27) http://hiphiphorray15.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
28) http://cintahawaa.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
29) http://www.cekgunorazimah.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
30) http://theieraziera.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html

31) http://www.sihatitunikmat.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
32) http://www.adianiez.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
33) http://muffincokelatcinta.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
34) http://storymoryluahanku.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
35) http://nurulizzatishaidi.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
36) http://akhalilah.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
37) http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
38) http://masturanasarudin.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
39) http://nam-comel.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
40) http://cikash.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html

41) http://eyra1990.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
42) http://penggaliilmudunia.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
43) http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
44) http://lokmanamirul.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
45) https://meinnameisthazrina.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
46) http://littlesnorlax.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
47) http://stnrsyfh.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
48) http://tintanienaannisa.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
49) http://www.zukidin.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
50) http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html

51) http://azraq-hydrangea.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
52) http://www.kasihjuju.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
53) http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
54) http://www.aimisyahirah.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
55) http://www.syahidahfadilah.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
56) http://budaksukavanilla.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
57) https://smoochiemallow.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
58) http://jombercontest.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
59) https://yangbaik.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi_8.html
60) http://shedaucu.com/2016/08/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi/

61) http://cahayakukasih.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
62) http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
63) http://renex89.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
64) http://nutyra.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
65) http://ainulaqma.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
66) http://penselduabee.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
67) http://cityzooliecar.blogspot.de/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
68) http://www.khairunnisahamdan.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
69) http://alyasygsanda.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
70) http://www.fatindiana.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html

71) http://izyanyancinnamon.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
72) http://secondblogimpianacikyaanie.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
73) http://nurulchumel.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
74) http://bintangtujuh-langit.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
75) http://www.sayidahnapisah.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
76) http://loveyoucontest.blogspot.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
77) http://galeriduniaku.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
78) http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
79) http://www.chumchumlee.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
80) http://www.akifimtiyaz.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html

81) http://bidadarisado.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
82) http://www.jiakreatifelt.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
83) http://hanyadihatiku.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
84) http://afifahanuar.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
85) http://mawarassufi.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
86) http://norminieza.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
87) http://www.azirahman.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
88) http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html


*updated 1 September 2016, 9.31am


Nak join GA farah boleh klik siniiiiiii
Baca Selanjutnya »

GIVEAWAY PERTAMA by FARAH SANUSI

Assalamualaikum

Sempena bulan kemerdekaan negara kita, farah anjurkan giveaway pertama blog farah ^_^



Hadiah-hadiah yang bakal di menangi:

1) Dianz vitamin - 2 pemenang
2) Kopi Pak Belalang -  5 pemenang
3) Shawl - 3 pemenang






Syarat penyertaan:

1. Follow blog Farah Sanusi

2. Follow instagram Farah Sanusi

3. Like facebook page Farah Sanusi

 4) Buat satu entri bertajuk "GIVEAWAY PERTAMA by FARAH SANUSI"
5) Copy banner kat atas dan backlink kan ke entri ni
6) Tinggalkan link entri anda kat ruang komen bawah ni



*10 pemenang bertuah akan di pilih menggunakan random.org
Pemenang akan di umumkan pada 1 September 2016

senarai peserta boleh tengok sini

Selamat mencuba!!

Baca Selanjutnya »

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign