2 Mar 2017

Dilema mak-mak

Hari ni farah termenung panjang. Dok fikir menu makan medina. Hari ni nak masak ape? Esok nak masak ape? Pagi nak breakfast ape? Benda ni boleh makan ke? Buah ni boleh makan ke? Macam mana nak tambah lagi sayur dalam makanan? (Sambil tebar senarai soalan yang takde orang nak tolong jawab)

Urrrrrrrrgh. 

Nyampah bila tak ada idea. Kesian medina kalau makan benda sama. Kita pun kalau makan sama je bosan tau. Mana ada orang boleh makan makanan sama seminggu pastu tak muak *ada, hubby lah orangnya*. 

Ai buntuuuuuuu. Tak tahu nak buat apa, bukak pinterest cari idea. Tapi kat pinterest ni banyak idea makanan omputih la. Apa salahnya tukar angin kan? Kita cuba makan cara omputih pulak. Mana tau kot-kot medina suka. 


Malam ni kita cuba masak menu baru kat medina. Doakan sis, gais.

3 comments:

  1. Memang dilema.. Kengkadang kesian tengok anak makan bende yg bukan2 bila idea menu utk dia tak jugak muncul2... adehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..kadang2 bagi benda rasa macam tak cukup khasiat huhu

      Delete
  2. Apa menu baru untuk Medina? :)

    ReplyDelete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign