25 Mar 2017

Kali Pertama Seumur Hidup || Harijadi ke-28

Alhamdulillah, dan cukup umur 28 tahun ni hehe. Percaya tak farah tak pernah dapat birthday surprise seumur hidup? Ha, silakan percaya. Ni lah kali pertama. Dah tua barulah ada orang sudi nak kasi surprise hihi. 

Hari jadi farah 19 Mac, Ahad hari tu sebenarnya. Tapi tak sempat nak update sebab busy yang amat kat tempat kerja minggu ni. 

Beberapa minggu lepas, farah dah plan awal-awal untuk ke salah satu klinik gigi kat sini untuk audit. Klinik tu adalah klinik tempat hubby bekerja. Masa farah plan  tarikh audit, ppym (pegawai pergigian yang menjaga) hubby masih ada. Ppym ni bos klinik. Seminggu sebelum hari audit, bos dia dapat pindah. Jadi hubby lah yang jadi ppym. Hari farah pi sana adalah hari pertama hubby pegang tugas.
Kesian pun ada. Dah baru sandang jawatan, ada orang mai audit. Hehe. Tapi audit tetap berjalan. farah audit macam biasa ja haritu. Dari pagi sampai tengahari. Farah stay kat klinik hubby je waktu rehat sebab petang tu kami kena kejar bot untuk pi kursus dekat seberang.

Waktu petang, sementara tunggu masa nak ke jeti, farah pi lepak dalam bilik member kat sana. Tengah-tengah sembang, ada staf datang panggil member farah dan dia cakap hubby panggil. Farah ikut lah sekali sebab tak mau dok dalam bilik dia sorang-sorang. Masa tu memang farah ingat hubby panggil member farah sebab ada meeting. Jadi farah tak nak kacau. Farah cuma nak masuk sekali sebab nak ambil phone yang farah tertinggal. Sekali bila buka pintu, depa nyanyi lagu happy birthday hehe. 

Terkejut? Terkejur tambah blur ada lah. Farah konfius depa semua nyanyi kat sape lagu birthday tu. Ingatkan member farah birthday sama, so depa sambut birthday dia. Haha. Ni lah gaya orang tak pernah merasa surprise. 

Hubby beli brownies saiz besaqqqqq. Haha. Kagum betul depa dapat habiskan. Kek pulak kek tiramisu. Nampak sangat tak tau farah tak minat tiramisu hihi. Nasib baik kek ni tak rasa sangat tiramisu, jadi rasanya agak sedap lah.
Brownies ni saiz dia 30cm x 30cm. Besar. Sedap pulak tu.
Dapat bouquet tahun ni hihi.


Kali pertama potong kek sendiri orang dok tengok, segan gila haha.
Kek tiramisu
Petang tu kami terus ke Alor Setar untuk kursus esoknya. Kena bermalam. Medina kena tinggal kat mama tok dia hihi. 
Meatball spagetti. Ni pun kononnya makan sedap sebab birthday hehe.
Chicken Chop. Farah suka chicken chop ni sebab ayam dia rangup. Biasanya bila makan chicken chop, mesti muak. Yang ni rasa macam makan ayam goreng hehe. Sedap! Kami makan kat Deco Cafe, Mergong. Dekat je dengan hotel yang kami bermalam.

Terima Kasih hubby sebab buat surprise. Semoga lepas ni ada lagi hahaha.

Babai~

4 comments:

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign