2 Mar 2017

Nurraysa || Produk Mesra Solat?

Nama nurraysa dah tak asing lagi kat Malaysia. Produk mesra solat, mesra wuduk ni memang ramai orang dah kenal.  

Nurraysa ni ada banyak produk. Dari body care, kosmetik hingga ke perfume. Macam-macam ada. 

Farah mula-mula terdetik hati nak cuba Nurraysa ni masa farah tengah cari lipstick colagen. Sebenarnya tengah cari lipstick Dnars, tapi xjumpa agen Dnars. Bila tanya kawan-kawan, ada yang bagitau Nurraysa pun ada lipstick colagen. 

Nurraysa ni senang sikit nak cari sebab agen dan dropship dia ramai. Tanya je kat facebook terus ada orang balas. Hehe. Nak senang memang cari orang yang boleh cod lah. Nak tunggu pos lambat pulak. 

Farah cuma beli dua benda. Lipstick colagen dan mascara. Kalau mascara ni farah cerewet sikit. Farah suka yang cepat kering. Sebab biasanya farah ambil masa yang cepat dan singkat untuk bersiap. Kalau yang jenis lambat kering, kena jaga mata tak boleh tengok atas, tak boleh kelip-kelip selagi tak kering. Kalau tak, sat lagi. Memang kelopak mata pun penuh mascara. Dah tercalit sana sini, kena lap balik, tak ke buang masa nama nya. Kalau pagi-pagi nak pi kerja, mane lah sempat nak lap-lap makeup.
Ni lah mascara Nurraysa. Lupa nak snap gambar batang kat dalam haha (maaf makcik dah tua).  Mascara ni pun mesra solat dan wuduk jugak. Kalau farah tak salah, maksud mesra wuduk tu boleh tanggal hanya dengan bilas air kan?

Farah memang jenis cuci make up dengan makeup remover dulu. Sebab ape? Sebab farah ragu-ragu haha. Walaupun depa dah terang-terang kata mesra wuduk, kita masih mengada pakai makeup remover. Biaq la. Kalau ragu-ragu nanti tak sah wuduk pulak.

Apa yang farah perasan, mascara ni lambat sangat kering. Bila pakai memang kena dok depan kipas, kasi kering. Mata pun kena jaga tak nak mascara lekat kat kelopak mata (yang paling tak suka). Leceh! Akhirnya, boleh kira berapa kali farah guna mascara ni. Sedihhh. Texture mascara dia best, lembut, halus. Sayangnya lambat kering.

Ni pulak colagen lipstick. Memang excited tak terkira nak pakai haha. Sebab dah lama gila tak pakai lipstick yang berubah warna nih. Dulu zaman budak-budak ade lah pakai. Tapi jenis murah punya.

Lipstick ni farah suka. Sebab senang. Calit je lepas tu biaq. Cuma sebab awal-awal dia tak ada warna, kalau sapu lebih dari bibir memang farah tak perasan. dah jadi cam badut haha. Kena ingat kan diri untuk tengok cermin semula lepas dah pakai.

Sepanjang farah pakai tu dalam 2 minggu, farah perasan bibir jadi kering. Mula-mula farah ingat healing crisis. Biar je la dan terus pakai. Tapi bila dah lama sangat, farah cuba berhenti dulu pakai. Farah pakai lipstick/liptint lain dulu sementara tu. Bila berhenti pakai bibir dah tak kering.

Lepas 2 bulan, farah cuba pakai balik, bibir mula kering balik. Jadi farah berhenti terus pakai. Mungkin lipstick ni tak sesuai dengan farah. Tak semua kosmetik sesuai dengan semua orang. 

Ha, nampak kesan dah test lipstick kat situ hehe. Lipstick ni farah rekomen kalau korang nak cuba lipstick colagen. Orang kata warna dia berubah ikut warna darah. Farah punya berubah jadi pink (Darah warna pink? Yay!) haha.
Sekian, babai!!








RESEPI CHEESE TART KUALI PALING SENANG


No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign