27 Apr 2017

Buah Tak Tahu Nama

Bulan lepas, farah tengok kat facebook kawan ada post gambar colek buah. Auuuu terlioq oi. Nampak macam buah star. Biji warna ungu.
Masa kecil dulu, belakang rumah kami di Jerteh ada pokok star. Memang kami selalu panjat. Lepas tu kena marah dengan tok sebab tok kata perempuan tak boleh panjat pokok. Haha.

Semalam staf hubby bawa kan buah ni sebab farah minta. Yayy! Dapat juga lah merasa. Tapi depa kata bukan buah star.

Gemia.

I was like, apakah?  Haha. Tak pernah dengar pulak nama gemia. Farah google pun tak jumpa. Bila google buah star baru lah ada.

Hari ni bawa buah ke klinik, nak bagi orang rasa sekali. Ada pulak nama baru dalam tamil.

Mandengga.

Haha. Macho betul nama tamil dia.
Tapi yang ni biji nya bukan warna ungu. Jadi bukan buah star la kot.

Ha, sape boleh confirmkan buah apa?

1 comment:

  1. E'eh buah ape tu.. Tak pernah tengok pun..

    ReplyDelete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign