11 May 2017

Akhirnya Date Night Yang Pertama!

Akhirnya Date Night Yang Pertama! || Angan-angan nak ber-date night tercapai juga hihi. Sebelum ni asyik cancel je bila plan nak dating ngan hubby. Biasanya sebab kami tak sampai hati nak tinggal medina untuk dating.
 Secret Recipe
Sebenarnya kali pun farah hampir-hampir batalkan plan date night. Kesian kat medina. Tak sanggup tengok muka dia masa tinggal kat rumah mertua. Nak tinggal pun farah tak nak keluar kereta. Bagi hubby je bawa dia masuk rumah. Farah dok dalam kereta.
 Secret Recipe
Sebenarnya kami tak ada idea nak pi mana. Sebab lambat sangat plan nak dating. Petang kata nak dating, malam terus pi. Tak sempat nak fikir tempat special sikit haha. Jadi kami ke Secret Recipe je.
Secret Recipe
Durian Cheese.

Biasa bila makan kat Secret Recipe, farah akan order makanan yang sama. Spaghetti Meatball. Kalau kek pulak mesti Chocolate Indulgence. Haha. Makan tu je tak tukar-tukar. Kali ni tukar la sikit. Makan Prawn Macaroni and Cheese.  Kek farah ambil Durian Cheese. 
Secret Recipe
Prawn Mac and Cheese. Farah minta tak nak cendawan. Nanti farah tak makan jugak. Baik asing awal-awal.
Hubby pulak order Noodle in Tomyum Soup. Biasanya farah tak order air. Tapi kali ni saja mengada nak minum air manis. Farah ambil Strawberry Ice Blended.
Secret Recipe
Noodle in Tomyam Soup


Secret Recipe
Strawberry Ice Blended. Tapi rasa macam milk shake. Strawberry tak rasa sangat.
Tujuan date night ni sebenarnya nak borak-borak dengan hubby. Tu je sebenarnya. Memandangkan kat rumah kami tak berkesempatan nak bersembang sangat. Balik kerja dah pukul 6 petang. Mandikan medina pastu makan malam. 

Secret Recipe
Dua-dua tak suka cendawan haha. Kutip lah satu-satu sebab tak mau makan.

Lepas Maghrib main dengan medina sampai lah pukul 9 malam. Lepas tu Tidurkan medina. Kami berdua tidur pukul 10 malam. Pukul 8 pagi dah pi kerja semula. Memang tak ada masa berbual yang berkualiti. Jarang-jarang sangat.  Tapi biasa lah bila dah ada anak kan? Hehe.

Kali ni dapat juga lah berbual dengan proper ehehe. 

9 comments:

  1. wowwww bleh tiru ni ,privacy time ye,tapi tak leh lagi humaira botol susunya di badan ibu hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiyoo. kalau botol susu kat badan tak boleh lagi lah hehe

      Delete
  2. wahh romantiknyee.. moga terus bahagia hingga jannah farah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. takdelah romantik sangat lea. biasa je. Makasehhh =)

      Delete
  3. Sesekali date dengan husband je apa salahnya kan. Kasihan kat anak tapi sesekali je untuk lebih mengeratkan hubungan. Hehe. Abang Siqah dan Kakak Ipar pernah tinggalkan anak dorang 3 hari sebab pergi anniversary honeymoon. Hii. Siqah suka je sebab at least ada budak nak bermanja dan melayan 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bestnya pi honeymoon! tak terfikir pulak nak pi berdua lepas ada baby hehe. Tunggu baby besar sikit lah baru pi. =)

      Delete
  4. Seronok tang tengok makanan tu. Hihi. Semoga kak farah bahagia bersama suami sehingga ke jannah. InsyaAllah ^^

    ReplyDelete
  5. Ehhh cendawan laa sedap. Haha... Tengok gambar cantik, nampak berselera je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suka cendawan ni hahaha. Kalau cendawan shitake lagi lah. dari jauh boleh hidu bau haha

      Delete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign