31 May 2017

ezbuy, membeli-belah dalam talian paling awesome!

ezbuy, membeli-belah dalam talian paling awesome! || Zaman sekarang ni semua pun nak mudah kan? Nak beli barang pun kita nak senang, terus sampai depan pintu. Tak payah nak drive, tak payah bazir minyak. 

Macam farah sendiri pun memang selalu shopping online. Sebab senang. Nak cari barang taip je. Semua ade. Terumanya kalau duduk di tempat yang susah nak cari barang. Memang online je lah harapannya. Hehe.

Sebut pasal shopping online, farah nak sarankan ezbuy dekat korang. Rasanya semua orang kenal kan? Tapi kot-kot lah ada yang tak kenal, farah cerita lah sikit pasal ezbuy kat korang.

ezbuy ni mula ditubuhkan 2010 lagi. Sekarang dah masuk 7 tahun. Sehingga harini, ezbuy memberi perkhidmatan kepada lebih 500,000 rakyat Singapura, 50,000 rakyat Malaysia, Australia and Thailand.

Apa Yang Best Sangat ezbuy Ni?


Best weh. Bukak je website dia, terus rambang mata haha. Tak kuat iman sungguh. 

ezbuy ni ada 10 kategori utama. Korang pilih je mana satu kategori ikut apa yang korang nak beli. Tapi kalau tak tahu kategori, taip je kat kotak search. 

Barang-barang di ezbuy ni bukan dari Malaysia je tau. Dari China, USA dan Taiwan pun ada. Diskaun pun ada boleh sampai 90%. 90% tau, bukan 9%. Sekarang ni hampir 20 juta barang di ezbuy yang ada sale. Pandai-pandai ye cari yang banyak diskaun hehe. 
 
Selain dari diskaun, Flash Deal pun ada. Waktu Flash Deal ni harga barang turun banyak tau. So korang kena take note waktu-waktu Flash Deal sebab waktu dia akan berubah. Flash Deal ni akan mula dari 31 Mei sampai 5 Jun. 
Jangan lupa 65eDay. Waktu ni ada lobal Super Sales. Bermula 31 Mei hingga 5 June nanti. Waktu ni lah korang nak membeli-belah harga murah. Jangan terlepas hokay. 
Kalau korang nak jimat lagi, boleh kumpul-kumpul shopping dengan kawan-kawan. Beli 300 barang dan keatas akan dapat harga wholesale. 



JENAMA APA LAGI YANG ADA DISKAUN?

Banyak sangat kalau farah nak senarai satu-satu hehe. Ada Sony, Tefal, Canon, Casio, Samsung, Pineng, Olivia Burton, Kellogg's, Lifebuoy, Dettol, Johnson Baby, Kinohimitsu, Durex, Scholl, Avent. Ha, banyak kan?

Kalau korang nak mudah lagi, boleh download ezbuy application. Guna Apps ezbuy untuk scan voucher, dan voucher tu akan disimpan dalam apps ezbuy korang. 
Download apps ezbuy
Lepas tu scan voucher guna apps

Tunggu apa lagi? Jom shopping di ezbuy ramai-ramai!








2 comments:

  1. betul..dah penah shopping kat ezbuy gak..mmg best..murah2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah rambang mata nak shopping hahaha

      Delete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign