26 May 2017

WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK DAERAH LANGKAWI 1438H / 2017

WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK DAERAH LANGKAWI 1438H / 2017 || Ha, tinggal sehari je lagi nak puasa. Tak sabar!! Farah excited nak puasa ni. Maklum lah dah lama tak puasa. 

Semalam sembang juga dengan hubby pasal puasa. Farah cakap lah farah tak sabar nak puasa. bila tanya hubby ape dia rasa, dia kata tak tau nak rasa ape sebab dah lama sangat tak puasa haha.

Orang perempuan ni  biasanya ada juga lah puasa selain bulan Ramadhan kan? Kalau orang lelaki pula jarang-jarang sangat nak puasa. Dah depa tak payah ganti puasa kan.

Bulan puasa kali ni farah berazam nak masak sebulan. Tak mau makan kat bazaar. Ceewah. Semoga istiqamah la jawabnya. Bukan senang weh. Nanti nak kena menahan godaan orang upload gambar makanan bazaar kat facebook, kat instagram. Fuuh. 

Ha, bulan puasa ni sekali setahun je. Waktu puasa ni korang kena ingat untuk berdoa waktu berbuka. Waktu berbuka puasa kan salah satu waktu doa paling mustajab. Apa-apa yang korang nak minta, minta lah masa ni. 

Kalau korang tak ada apa-apa nak minta, doakan lah orang lain. Mak, ayah, adik beradik. Mungkin kita dah senang, tapi orang lain belum tentu kan? Jadi doakan lah orang lain sekali. 

Ni jadual berbuka puasa  dan imsak bagi daerah Langkawi. Selamat Berpuasa!

WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK DAERAH LANGKAWI 1438H / 2017


1 comment:

  1. semoga berjaya misi masak okay. :)
    tp sebenarnya lagi selera makan masakan sendiri dari beli kat bazar kan?

    ReplyDelete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign