19 Jun 2017

Medina boleh sebut!

Dah 2 hari tak update blog. Bajet-bajet busy kerja hehe. Draf nak post saja berlambak. Tapi sampai sudah tak post lagi.

Minggu ni dah minggu akhir Ramadhan. Staf pun dah ramai yang cuti. Nak kerja dah takde mood  dah haha. Ni pun farah gigihkan juga. Tapi hari-hari tengok calendar, dok mengira bila nak  balik kampung.

Sebelum ni farah selalu cerita pasal medina suka panggil abah dia je. Tak pernah lagi dia panggil ‘ummi’. Tapi kalau fikir memang logic lah. Nak sebut ‘bah’ tu senang je. Medina selalu sebut ‘mama’, ‘ummi’ je tak pernah.

Farah selalu juga ajar medina sebut,

“Uuuuuuu-miiiiiiii”

Tapi tiap kali dia pi sebut,

“Uuuuuuuuum-bah”

Haha. Kita pun redho je lah setiap kali. 

Hari Khamis minggu lepas, kami bertiga duduk di dapur selepas balik dari kerja. Waktu tu medina nak farah dukung dia. Ha, masa ini lah mula-mula dia sebut ‘mi, mi’.

Farah tak perasan mulanya. Lepas hubby bagitau baru perasan. Hehe.

Lepas-lepas tu, bila medina nak farah baca kan buku, dia bawa buku dan hulur sambil cakap ‘mi, mi’.

Terharu.

Farah ingat lambat lagi medina nak pandai sebut ummi. Walaupun belum lengkap tapi bunyi dah ada lah hehe.

Ada orang kata anak dia bila umur 2 tahun baru boleh sebut ummi. Rasanya sebut ummi memang susah sikit.

Baby korang bila mula panggil? Cuba kongsi sikit hehe.



No comments:

Post a comment

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign