1 Aug 2017

Bercuti di Korea || Day 5

Kami bercuti di sana 5 hari 4 malam. Hari ke-5 sebenarnya hari bertolak balik ke Malaysia. Bukan lah berjalan-jalan. Kira jalan-jalan cuma empat hari sahaja. 
Tiap kali bila kami beritahu orang kami pi 5 hari, mesti orang kata sekejap. Haha. Bagi farah dah cukup lama. Duduk sana dapat makan macam-macam, jalan-jalan banyak tempat, dah puas hati. Ada juga tempat yang kami takpi, contohnya themepark. Rasanya tak berapa sesuai bawa medina. Sebab tu kami tak nak pi. 
Muka baru bangun tidur
Flight pulang kami awal pagi. Jadi nak ke airport pun kena bertolak awal. Hari terakhir ni tak jumpa tour guide dah. Cuma ada driver mereka yang datang ambil kami untuk ke airport. 
Kali pertama naik Starex. Besar yang amat. Siap ada peti ais dengan tv lagi. Hehe. Tapi tak pasang pun tv tu. Dalam perjalanan ke airport kami tidur je. Maklumlah awal pagi lagi. 
Ni peti ais
Sampai kat sana beratur untuk cek in. Kena check in kat kaunter, mesin tak ada pula. Part ni lah yang lama. Biasanya kami check in sehari sebelum atau lebih awal bila naik flight. Tapi kali ni tak check in pula. 

Apa yang best kat sini, kami boleh masuk awal ke dalam flight. Nak masuk kastam pun awal. Waktu di check in kaunter, dia bagi kami fast track pass. Bawa pass ni ke gate fast track, terus dapat masuk. Tak sampai lima minit settle semua. Syukur Alhamdulillah. 
Fast Track Service Pass

Mudah sikit untuk orang yang bawa baby, budak kecil, warga tua atau kurang upaya. Ingat lagi waktu kat Malaysia, kami ambil hot seat. Hot seat tu pun tak boleh masuk flight awal. Harga je mahal.
Sambil tunggu makan roti cream cheese hihi

Seat kat sini ada kosong satu. Dapat lah medina duduk sorang dia hehe. 

Alhamdulillah selamat sampai Malaysia dan Langkawi. 

Sebenarnya agak rindu dengan makanan korea haha. Konon la rindu kan. Tak de lah selalu. Kadang-kadang ada juga teringin. 

Insyaallah kalau ada peluang lagi, nak pi lagi Korea. Tapi pi bahagian lain pula lah. Busan ke, Jeju ke. 

Babai~


Baca sini:


1 comment:

  1. huhuhu.. bestnya.. salah satu wishlist Nurul nak gi korea :D

    http://www.syahirahvaliant.com/

    ReplyDelete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign