25 Oct 2017

Jalan-jalan Cari Makan di Telaga Arabic & Seafood Restaurant , Cenang Langkawi

Jalan-jalan Cari Makan di Telaga Arabic & Seafood Restaurant, Cenang Langkawi || Malam tadi kami keluar makan diluar. Lama dah rasanya tak keluar makan malam kat luar ini. Sebab kami biasa makan malam sebelum pukul 7 malam. Jaga badan kononnya hihi.

Hari ini hari lahir mama. Jadi hubby ajak keluar makan memandangkan hari tu tak sambut sekali dengan adik. Hubby punya cadangan lah nak makan nasi arab. Tak tau lah dia mengidam ke dia tak ada idea haha. Pi mai pi mai tempat sama. Farah on je dah sebab farah suka nasi arab kan. 
Telaga Arabic & Seafood Restaurant , Cenang Langkawi
Chicken Mandy
Kalau di kawasan pantai cenang, farah memang akan ke Telaga Arabic & Seafood Restaurant untuk makan makanan arab. Bukan tak ada kedai masakan arab yang lain, cuma sebab farah rasa kat Telaga Arabic ini yang sedap dan berpatutan harganya. 

Kat sini bukan ada makanan arab je. Makanan laut pun ada. Tapi tak pernah cuba lagi makanan laut kat sini. Kami dah ada kedai makanan laut lain yang kami suka hihi.

Biasa bila kami mai kat Telaga Arabic, proses nak order makanan berjalan lancar je. Kali ini waiter yang ambil order tak faham kami cakap ape. 

“1 chicken mandy. For the chicken i want thigh.”

Waiter tak faham. 

“Give me chicken leg. U know, leg?”
“drumstick?”

Amekkau. Habis english-kedah-malay keluar. Farah suruh hubby tunjuk kaki dia supaya waiter tu faham. Hubby tak mau tunjuk. Ai, takkan farah nak tunjuk kaki kot. Kang lain cerita pulak haha. 

Last sekali dia panggil waiter lain untuk tolong translate. Waiter baru tu tolong translate. Pastu dia tunjuk kaki dekat waiter yang tak faham tu haha. Kan dah kata kena tunjuk kaki. 

Akhirnya sampai juga order nasi mandy peha ayam kami hehe. 
Telaga Arabic & Seafood Restaurant , Cenang Langkawi
Chicken Mandy, RM29
Nasi mandy kat sini portion dia besar. Biasa memang kami kongsi berdua nasi tu. Kalau orang yang makan sikit, kongsi tiga pun boleh kot. Farah dengan hubby dua-dua jenis makan banyak. Jadi kongsi berdua tu cukup-cukup lah. 
Telaga Arabic & Seafood Restaurant , Cenang Langkawi
Ni kuah untuk nasi mandy. Farah panggil gulai, hubby panggil tomyam, mama panggil dalca. Mana satu betul tak tau haha.
Biasa farah akan order juga chicken kebab. Kadang-kadang boleh buat lauk sekali. Tapi farah suka gulung dalam roti. Dah nama pun kebab. Makan dengan roti dia lah hehe. 
Telaga Arabic & Seafood Restaurant , Cenang Langkawi
Chicken Kebab, RM27
Nasi arab dia memang sedap. Kalau tak letak kuah pun dah ada rasa. Tapi farah suka ada kuah, tak suka kering sangat. 

Ha lagi satu, Hubby order air sejuk. Harga dia segelas 50sen. Murah kan? Haha. Biasa kalau kedai macam ni air kosong pun RM2 kot. 

 Telaga Arabic & Seafood Restaurant , Cenang Langkawi

 Kenyang perut suka hati~

Babai!


Baca sini:


No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign