23 Oct 2017

Sambut Hari Lahir Adik

Sambut Hari Lahir Adik || Waktu cuti sekolah minggu lepas, farah dengan hubby plan nak ajak abah, mama sambut birthday adik. Memandangkan masa tu semua da. Along, kak ana, kakak, ikram, kak chik pun ada sekali. Waktu kami bincang berdua, kami cadang nak sambut sekali lah dengan birthday mama walaupun waktu tu belum sampai lagi birthday mama. 
Lepas abah dah beli Secret Recipe sekali, tak beli dah kek lain hehe. 
Tapi tak tahu lah kenapa jadi birthday adik sorang haha. Mama kata tak payah lah sambut birthday mama. Malu nak sambut. Hehe. 

Kami pun bukan jenis sambut birthday sangat. Kalau birthday kami sendiri pun macam tak sambut haha. Setakat beli hadiah cikai-cikai untuk masing-masing. Takpun ada surprise kek. Kalau nak kata bagi hadiah mahal-mahal tu takde lagi lah. Tapi baik jangan beli hadiah terlebih mahal, nanti tahun lepas tu tak ada idea nak bagi hadiah ape haha. 

Mula-mula cadang nak makan kat luar. Lepas tu tak jadi. Farah cadangkan kat hubby untuk buat jamuan satey. Lagipun sebelum ini abah selalu jamu satey bila birthday hehe. 

Jadi lah plan nak makan satey kat rumah mama. Satey dengan kek abah belikan. Kami pi sana berlenggang bawak perut.
Sampai rumah mama masa tu baru nak azan Isyak. Abah dok kat surau lagi. Jadi kami tunggu abah balik surau. 

Masa ini penat dok kejar medina lah. Dia sibuk nak ambil satey lah, sosej lah. Bila suruh makan, dia berlakon makan je. Haha. Bukan makan betul pun. Lepas tu sibuk nak suap orang lain. 

Mama goreng mee kuning jugak malam tu. Farah rasa farah makan tiga pinggan mee tu haha. Satey tak sempat nak rasa, sibuk dok makan mee. Akhir sekali satey tu bungkus bawa balik rumah.
Birthday girl potong kek. Rasa macam takde nyanyi lagu happy birthday pun haha. Simple betul kami sambut. 

Walaupun gambar ni kabur, nak jugak upload sebab ada medina menyibuk kat situ hehe. Kalau nak suruh tepuk tangan, boleh suruh dia. Orang paling semangat tepuk tangan hehe. 

Ucapan pendek untuk adik:
Happy Birthday adik! Tahun ni SPM, kak ara tak risau sebab tau adik pandai haha.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign