15 Nov 2017

Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi

Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi || Hari Selasa dan Rabu minggu ni giliran kami di Langkawi yang di audit. Kebetulan pula salah seorang dari auditor yang datang tu kawan hubby dan farah dari universiti dulu. Jadi kami ajak lah dia keluar makan malam sama-sama. 
Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi
Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi
Mula-mula farah cadangkan dekat hubby nak pi Pizzahut. Sebab farah teringin nak makan spageti pizzahut haha. Tapi xue han kata nak 'local food'. Tak jadi lah makan pizza. *Redha je lah.

Lepas tu hubby cadangkan untuk makan di Uncle Jai Cafe. Uncle Jai Cafe ni boleh tahan juga glamor nya. Selalu juga orang sebut-sebut kalau mai Langkawi mesti pi makan di Uncle Jai Cafe. Kami kat sini? Baru pernah sekali makan waktu bulan puasa dulu.  Itu pun makan nasi arab je. Tak rasa lagi masakan lain. 

Hari tu ada staf farah beritahu yang chicken grill di Uncle Jai Cafe sedap. Ayam dia besar penuh pinggan katanya. Ha, alang-alang tu farah nak cuba lah sedap ke tak Chicken Grill di sini. 

 Kami bercadang nak keluar berlima. Farah, hubby, xue han, tehah, dan kak nad. Tapi kak nad tak jadi ikut kami keluar makan sama-sama. Ada kerja katanya. Jadi kami keluar berempat je lah. Campur medina, jadi 4 setengah hehe. 

Kami bertolak dari rumah lepas solat maghrib. Biasanya bila nak keluar makan malam, kami memang bersiap-siap sebelum maghrib. Jadi bila azan je terus solat dan keluar. Jimat masa. Sampai di kedai pun tak lah lewat sangat. 

Ramai orang di Uncle Jai Cafe ni. Waktu kami sampai pun dah agak penuh. Padahal kami tak lah lewat sangat. 

Alhamdulillah servis farah suka. Akak yang ambil order pun faham bila kita order, tak lah salah faham dapat salah order ke hape. Order untuk medina tak boleh ada telur dan tak boleh pedas. Akak tu terus bagi cadangan makanan yang sesuai untuk medina. Senang kerja kita. 

MAKAN APA DI UNCLE JAI CAFE?

Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi
Farah order Chicken Grill dan Epal Asamboi gelas besar hehe. Kalau nak gelas besar, kena order air sejuk je. Air panas tak ada gelas besar tau. Chicken Grill tak lah sebesar yang dijangka. Saiz biasa je ayamnya. Tapi sedap memang sedap. Sos farah pilih sos manis. Farah tak suka blackpepper . Kira puas hati juga makan Chicken Grill. 

Medina makan Moi Sup Ayam. Sedap jugak. Farah makan lebihan yang medina tak habis. Semangkuk juga farah makan hihi. 
Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi
Hubby asalnya nak makan burger. Tapi dia takut tak kenyang kalau makan satu burger. Akhir sekali hubby tukar order jadi nasi goreng. Hubby kata sedap, tapi tak kena dengan selera farah bila farah cuba. 
Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi
Tehah order burger. Nampak sedap burgernya. ada 2 daging burger, 1 telur mata. Sos meleleh-leleh. 
Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi
Xue Han pula order nasi goreng dengan sayur sepinggan. Sayur tu kami pun makan sekali juga. Kongsi-kongsi. 
Puas Hati Makan Malam Di Uncle Jai Cafe, Kuah Langkawi
Keseluruhannya farah sangat puas hati. Makanan, air semua sedap. Rasa macam lepas ni boleh lah pi lagi cuba makanan lain kat sana.

Uncle Jai Cafe ni terletak di Kuah. Lepas makan malam pun korang masih boleh jalan-jalan di sekitar kalau nak shopping. Macam kami lah. Tiba-tiba pi HIG beli coklat hehe.

Babai~

2 comments:

  1. Hoho... lama dah tak ke Langkawi nih... asyik plan tapi tak jadi2 nak pergi se-isi famili... Boleh test singgah Uncle Jai cafe nampak menyelerakan bila kesempatan nanti.. thanks share.. ;)

    ReplyDelete
  2. Lama tak pi Langkawi...rasa macam nak pi tapi blom ada masa yang sesuai lagi...seriously memang nampak sedap makanan tu semua...

    ReplyDelete

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign