10 Dec 2017

Resepi Tumis Air Sawi dan Cendawan Paling Mudah

Resepi Tumis Air Sawi dan Cendawan Paling Mudah || Beberapa hari yang lepas, farah teringin nak makan tumis air sayur petola. Pagi-pagi lagi suruh hubby keluar ke pasar pagi untuk beli petola. Bila hubby balik, hubby kata langsung tak ada petola kat pasar. Jadi hubby belikan sawi dan cendawan. Mujur lah, dapat juga farah buat tumis air walaupun bukan petola hehe. 
Resepi Tumis Air Sawi dan Cendawan Paling Mudah
Resepi Tumis Air Sawi dan Cendawan Paling Mudah
Farah suka sayur tumis air sejak akhir-akhir ini. Rasa nak ratah macam tu pun ada. Buat masakan tumis air ini farah rasa agak sihat, tak ada unsur-unsur lemak dan sebagainya. 

TUMIS AIR SAWI DAN CENDAWAN


Bahan-bahan:
3 biji bawang merah - tumbuk
2 ulas bawang putih - tumbuk
2 pohon sawi - potong panjang
1 mangkuk cendawan - basuh dan carikkan
Sedikit lada hitam - tumbuk
Garam
Air secukupnya

Cara-cara:

1. Panaskan sedikit minyak untuk menumis. Masukkan bawang merah dan bawang putih. Tumis sehingga naik bau.

2. Masukkan lada hitam. Kacau sekejap. Masukkan air. 

3. Selepas air mendidih, masukkan sawi dan cendawan. Masak sehingga sawi lembut. 

4. Masukkan garam secukupnya. 

Siap!
Resepi Tumis Air Sawi dan Cendawan Paling Mudah
Resepi Tumis Air Sawi dan Cendawan Paling Mudah
Senang je kan. Ini masak cukup lah untuk sekali makan berdua. Kalau nak banyak, tambah je lagi kuantitinya hehe. 

Selamat mencuba!


Kalau belum subscribe youtube farah, sila lah subscribe kat SINI dan SINI, facebook page kat SINI

Baca sini: 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk yang sudi komen.
Boleh tinggalkan link blog korang sekali.
Nanti farah melawat blog korang.
\(^0^)/

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign