27 Apr 2017

Buah Tak Tahu Nama

Bulan lepas, farah tengok kat facebook kawan ada post gambar colek buah. Auuuu terlioq oi. Nampak macam buah star. Biji warna ungu.
Masa kecil dulu, belakang rumah kami di Jerteh ada pokok star. Memang kami selalu panjat. Lepas tu kena marah dengan tok sebab tok kata perempuan tak boleh panjat pokok. Haha.

Semalam staf hubby bawa kan buah ni sebab farah minta. Yayy! Dapat juga lah merasa. Tapi depa kata bukan buah star.

Gemia.

I was like, apakah?  Haha. Tak pernah dengar pulak nama gemia. Farah google pun tak jumpa. Bila google buah star baru lah ada.

Hari ni bawa buah ke klinik, nak bagi orang rasa sekali. Ada pulak nama baru dalam tamil.

Mandengga.

Haha. Macho betul nama tamil dia.
Tapi yang ni biji nya bukan warna ungu. Jadi bukan buah star la kot.

Ha, sape boleh confirmkan buah apa?
Baca Selanjutnya »

Air Purifier Yang Sangat Best!

Korang ada tak masalah bilik bau hapak? Nak duduk dalam bilik pun tak selesa. Tak kan nak sembur febreze 24 jam kan?

Masa farah pi tabung haji sebelum ni, farah perasan ruang menunggu tu bau segar sangat. Memang best nak duduk. Bau segar tu macam mana? Nak cerita pun tak reti hehe. Tapi sedap lah baunya. Masa tu farah perasan ada mesin dekat meja ruang menunggu tu. Apa lagi, farah pi la jenguk.
Air purifier rupanya. Comel pulak tu. Bentuk dia bulat, ada penutup bekas bentuk daun hijau dan ada lampu LED warna biru.

Balik rumah terus farah cari kat Lazada. Jumpa sebiji macam kat Tabung Haji hehe. Terus order.
Bila dah sampai terus farah pasang. Mula-mula farah tak ada aromatherapy lagi. Jadi farah sembur perfume dalam air dia. Mak aih wangi bilik lepas tu. Buka je pintu bilik, semerbak bau. Memang tak menyesal beli. 
Sekarang ni cuma masalah nak cari aromatherapy untuk letak dalam ni. Dah cari dekat mall pun tak jumpa. Tanya Body Shop, depa pun tak tau apa aromatherapy oil. Aiyoo. Ada cadangan tak kat mana nak cari aromatheraphy?
Baca Selanjutnya »

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign