7 May 2017

Guardian of The Galaxy Volume 2

Guardian of The Galaxy Volume 2
Nampak tak betapa comelnya Baby Groot tengah jerit haha.

Lama tak review movie. Maklum lah dah lama tak dapat tengok wayang hehe. Gian kemain nak pi. Kebetulan pulak hubby ajak pi tengok. Farah pun on je lah.

Hubby sebenarnya dilema nak pilih antara cerita The Fate of The Furious ataupun Guardian of The Galaxy Volume 2. Kalau diikutkan, hubby nak The Fate of The Furious lah. Tapi sebab farah dah tengok, hubby kata lebih baik tengok yang farah belum tengok lagi. 

Dulu kami pernah tengok cerita Guardian of The Galaxy yang pertama. Yang tu farah rasa biasa je. Takde lah best sangat untuk cerita Marvel. Tapi volume 2 ni best. Besttt! Hehe. 

Cerita dia dari awal sampai akhir kelakar. Kalau korang suka carita action yang ada selit-selit unsur kelakar, farah sarankan tengok lah cerita ni. 

Lagi satu jalan cerita dia tak laju tak slow. Kadang-kadang tengok cerita, dah separuh jalan pun tak ada aksi lagi. Naik bosan nak tengok. Cerita ni mula-mula cerita dah ada aksi lawan-lawan. Dan aksi dia berterusan sepanjang cerita. Tak sempat nak rasa bosan atau ngantuk.

Baby Groot! Baby groot ni lah yang paling glamor dalam Guardian of The Galaxy Volume 2 rasanya hehe. Comel gila. Seminggu selepas cerita ni mula ditayangkan di panggung, farah tengok bersepah di facebook orang kata nak baby groot satu. Lepas dah tengok, baru lah faham kenapa orang nak sangat baby groot  hehe. Comel!

Kalau korang tak tengok lagi yang pertama, mesti tak tahu lagi watak-watak guardian kan? Guardian ni ada 5 orang semua. Hmm. Nak kata orang macam tak kena sebab bukan orang haha. Semua pun spesis alien. Peter Quill, Gamora, Drax, Rocket, Baby groot. 

Guardian of The Galaxy yang pertama dulu menceritakan macam mana kelima-lima guardian boleh berjumpa dan jadi satu pasukan. Guardian of The Galaxy volume 2 pula menceritakan tentang Peter Quill berjumpa semula dengan ayah dia. 

Watak yang farah suka dalam movie ni, Drax sebab dia kelakar gila. Baby Groot of course sebab comel dan kelakar hehe. Dan Yondu sebab cara dia lawan sangat ohsem hohoho.

Farah tak nak cerita jalan cerita secara mendalam sebab nanti spoil pulak korang yang belum tengok cerita ni hehe. kalau nak tahu sinopsis korang boleh google je.

Guardian of The Galaxy volume 2 ni sangat best bagi farah. Tak menyesal tengok. Kalau korang belum tengok lagi sila pi tengok hehe. 









Like facebook page Farah Sanusi
Baca Selanjutnya »

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign