8 May 2017

Penginapan Awesome di Lexis Hibiscus Port Dickson

Baru balik bercuti dah cari tempat nak bercuti lagi hehehe. Farah ni memang jenis nak pi holiday je kejenye. Dulu tiap-tiap bulan farah dok cakap kat hubby nak honeymoon. Kononnya stress kerja, kena pi honeymoon. Padahal alasan je hihi.

Lepas balik korea, kami dok bincang-bincang nak pi mana pulak tahun depan. Banyak lah keluar senarai tempat masing-masing nak pi. Tapi hubby kata tunggu medina masuk 2 tahun baru lah pi melancong. Sebab kami nak seat medina sendiri dalam flight. Tapi kalau tunggu medina 2 tahun, lambat lagi lah. Jadi farah pun carilah tempat jalan-jalan dalam negara hehe. Bijak tak?

Google punya google, terjumpa Lexis Hibiscus dekat Port Dickson. Hubby nampak farah check out lexis hibiscus port Dickson reviews, terus mai menyibuk.

“Ni hotel bunga raya tu kan?”

“Hotel atas air kan? Kan?”

Terpinga-pinga kita ni. Pelik jugak hubby boleh tahu. Biasanya bukan dia ambil tahu pun pasal tempat jalan-jalan. Haha. Rupanya kawan hubby baru lepas duduk di Lexis Hibiscus Port Dickson ni. Depa dok cerita pung pang pung pang kat facebook. Patutlah hubby tahu.

Hubby bagitau farah nampak best giler kawan dia bercuti. Katanya ada pool untuk setiap bilik. Fuuh. Kalau ada pool dalam setiap bilik, farah tido dalam pool lah tak nak keluar hehe.

Kalau tengok dalam web Lexis Hibiscus Port Dickson ni, ada 8 jenis bilik semuanya. 5 pool villa dan 3 suite. Farah tengok dua jenis bilik. Executive Pool Villa dengan Premium Pool Villa. Dua-dua bilik ni dok di kawasan daun bunga raya. Eh jap-jap. Korang tau tak ape yang farah cakap pasal bunga raya ni? Haha. kang sorang-sorang dok cerita, orang tak faham.
Ok gini, Lexis Hibiscus Port Dickson di design susunan hotelnya seperti bunga raya. Kalau tengok dari bird eye view, korang nampak macam bunga raya lah. Ada bunga, ada tangkai, ada daun. Ha macam tu lah.
Sambung cerita pasal bilik, Executive Pool Villa dengan Premium Pool Villa ni dua-dua ada 2 katil king, ada cermin atas lantai untuk tengok ikan, dan ada private pool dengan sauna. Mak aih, memang betul ada pool setiap bilik. Ingatkan hubby main-main. Beza nya keluasan bilik dan kedudukan bilik ni. Premium Pool Villa lebih luas dari Executive Pool Villa. Premium Pool Villa terletak di bahagian kelopak bunga raya manakala Executive Pool Villa terletak di bahagian daun.
Check in dia pukul 4 petang, jadi sebelum check in tu boleh pusing-pusing tengok kawasan dulu. Kalau malas, lepak je dekat lobi. Tengok lobi besaq oi. Kalau terpisah dengan hubby ni boleh sesat haha. Lepas dah check in boleh masuk bilik, nak pi bilik ada buggy service hantarkan kita ke bilik. Naik ler buggy tu. Bukan semua tempat boleh naik buggy kan. Airport buggy pun tak pernah naik. Hihi.
Tempat makan pulak jangan risau. Berlambak-lambak ade. Farah tengok ada Roselle Coffee House dengan UMI. UMI ni restoran jepun. Farah dengan hubby dua-dua tak makan makanan jepun sangat. Rasanya kami akan pilih Roselle Coffee House.

Selain restoran yang dalam ni, korang boleh pi dekat Hibiscus Walk. Kat sini pun ada banyak kedai makan.
Ada satu tempat yang farah teringin nak pi. Kidz World haha. Kalau bawa medina masuk playground mesti dia suka. Boleh bayangkan dia pi lari sana-sini hehe. Aktiviti lain pun ada dekat Kidz World. Tapi belum sesuai lagi dengan medina. Ada aktiviti painting, medina pegang pen pun belum lulus nak painting ape dia hihi.

Karaoke pun ade uols. Boleh pi melalak sepuas hati hehe. Kalau tengok aktiviti dia banyak. Rasa macam tak sempat buat semua kalau pi sana. Archery, basikal, water cruise, fish feeding. Banyak lagi lah kalau nak sebut. Helicopter ride pun ade. Boleh naik tengok bentuk bunga raya dengan mata sendiri.

Kalau minat water sport boleh pi main water sport kat sini. Banana boat pun ada. Farah takut nak main air hehe. Kalau pool no problem, kalau laut no please.

Macam menarik je kan stay kat Lexis Hibiscus ni? Memang akan masuk farah punya bucket list.

Baca Selanjutnya »

You Might Like This

© 2015 Farah Sanusi . Designed by MaiGraphicDesign